Statens Naturhistorisk Museum

Brunsgaard leverede forskallingstårne til den underjordiske del. Bygningen er placeret mellem de eksisterende bygninger og Botanisk have. Læs mere under billederne.

Byggesagens art, omfang og funktion

Med henblik på at samle Naturhistorisk Museums funktioner i Botanisk Have etableres nye udstillingslokaler og magasiner i tilknytning til de eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset – den oprindelige Polytekniske læreanstalt. De eksisterende bygninger ombygges og indrettes til henholdsvis undervisning, forskning og administration.
Byggesagens etageareal:

• 16.400 m2 nybyggeri primært under terræn
• 16.200 m2 ombygning af eksisterende bygninger

Brunsgaard leverede forskallingstårne til den underjordiske del. Bygningen er placeret mellem de eksisterende bygninger og Botanisk have.


Udfordringerne

Bygningen består i hovedtræk af to etager på hver 6.500 m2 med kuperet landskabsdæk på toppen, her er alle bakker unikke. Etagehøjder på ca. 6,5 meter og helt optil 9 m, samt det kuperede landsskabsdæk gjorde at valget faldt på Ischebeck Titan system leveret af Brunsgaard. Grundet de 675 opdriftsanker-plinte i bundpladen gjorde at tårnene skulle kunne justeres i bunden. De mange varierende højder i landskabsdækket, gjorde det nødvendigt at justere toppen.

Det komplicerede landskabsdæk krævede et godt samarbejde mellem Brunsgaards tekniske afdeling og logistik afdeling samt leverandøren af de 731 forskellige spær fra Roust. Det krævede en stor koordinerende indsats.

Fleksibilitet og stivhed i tårnene gjorde det nemt at have højdeforskelle i blinddækket. Hvilket gjorde det nemt at lave spærene så lave som muligt, så de 14,4 meter lange spær ikke skulle forhøjes eller køres med specialtransport.

Den store indbyrdes afstand på 1,8 meter mellem tårnene, gjorde det muligt at køre med lift ved affforskalling hvilket var en stor arbejdsmiljømæssig fordel. Afforskalling har været nemt.

Der har været leveret fra Brunsgaard ca. 50.000 m3 tårne på samme tid.

At slutte tårne op mod krummevægge har været simpel op mod krummevægge på grund af den store bæreevne blandt andet.

Dertil kan nævnes et fantastisk samarbejde mellem Aarsleff og Brunsgaard fra start, som har været et stort bidrag til projektets succes.

Kontakt os

phone-call Ring til os magnifierSøg produkter
Brug for hjælp?
e-remove

Brug for hjælp?

+45 70 12 95 00 post@brunsgaard.as